Kiš sa rikotom, spanaćem i šunkom

Uklonite peteljku sa spanaća, operite ga, pa isecite na trake od 1 cm.
Luk oljuštite i sitno iseckajte. Sipajte malo ulja u tiganj i zapržite luk. Kuvajte 3-4 minuta, često okrećući, pa dodajte spanać, začinsko bilje, so i biber.
Redovno okrenite, dinstajte 2 minuta i ponovo okrenite pre nego što skinete sa vatre, pa ostavite da se ohladi. Unesite više ukusa u svoju pripremu pomoću mlevenog čena belog luka.
Za drugi korak, zgnječite rikotu viljuškom u činiji. Dodajte jaje, čili i Grana Padano D.O.P Galbani. Snažno umutite da dobijete homogenu smesu, posolite i pobiberite, pa dodajte začinski preparat, šunku isečenu na male kriške i promešajte. Zatim ne zaboravite da zagrejete rernu na 180°C.
Na dno pleha za keš stavite prhko testo. Odsecite višak i izbockajte testo viljuškom.
Prelijte smesu preko prhkog testa.
Prekrižite površinu sa trakama testa iste širine.nn 8. Pecite oko 30 minuta dok kiš ne porumeni.
Jednostavno i brzo za pripremu. To je idealno jelo koje možete napraviti kod kuće za dobro jelo, u danima kada nemate dovoljno vremena za kuvanje. Zahvaljujući kombinaciji sastojaka, ovo jelo će vam naterati vodu na usta.
Za laganu, vegetarijansku varijantu, propržite narezan spanać i pečurke u mešavini putera i ulja. Ugasite vatru, dodajte 2 cela jaja i dve šolje mleka ili tečne pavlake. Završite malim komadima mocarele ili kozjeg sira.
Ako imate pleh za pitu, na dno pleha obložite prhko testo, pa ga izbockajte viljuškom. Sipajte fil koji možete ukrasiti belom šunkom, kuvanom svinjetinom, piletinom ili čak šparglama.