Recept

Karpačo od pomorandže, cimet i pinjoli, “Crema al mascarpone”

Karpačo od pomorandže, cimet i pinjoli, “Crema al mascarpone” - Galbani
Priprema

Otkrijte kratak, brz i lako dostupan recept za karpačo od pomorandže sa cimetom, varijantu prefinjene voćne salate kojom ćete očarati svoje deserte i oduševiti svoje goste, prijatelje i/ili porodicu. Ovaj jedinstveni desert pretvoriće vas u kreativnog „kuvara“ koji zna kako da ulepša obroke jednostavnom hranom.

Koristeći nož za čišćenje, počnite tako što ćete oguliti sirove pomorandže kako biste potpuno uklonili njihovu koru i belu koru.

Zatim isecite pomorandže na tanke kriške pre nego što ih položite u duboku ploču.

Posebno iscedite sok od pomorandže i pomešajte ga u posudi sa začinima cimeta i ribizle pre nego što ostavite da se macerira nekoliko sati.

Da biste napravili lep efekat, poređajte kriške/prstenove narandže u rozete na tanjirima za desert. Da bismo vam pomogli, pogledajte sliku naše prezentacije iznad.

Kada je vaš sok od pomorandže i začina spreman, obilno premažite kriške narandže ovom proizvedenom tečnošću da poboljšate ukus voća.

Da biste u svoju pripremu doneli svežu i topljivu notu, stavite nagoveštaj krem pene Mascarpone Galbani na kriške citrusa

Umotajte tanjire u prozirnu foliju, a zatim stavite u frižider na nekoliko sati pre nego što možete da jedete.

Prilikom serviranja pospite sa nekoliko listića nane, pinjolama, a zatim dodajte meringue u centar da upotpunite prezentaciju.

Kulinarski trik

Ova sveža salata od narandže će se odlično slagati sa svim vašim desertima ili prazničnim jelima.

Zahvaljujući notama slatkih i suptilnih začina, karpačo od narandže je saveznik gurmanskog deljenja sa prijateljima.

Budite kreativni kada oblačite svoj karpačo. Nemojte se ustručavati da preferirate druge prelive kao što su voćni sirup, voda od cvetova narandže, med ili čokoladni kuli.

Prilagodite se sezonskom voću! Za sunčane dane uvek će biti savršena varijanta karpača od jagoda. Preparat na bazi ananasa će vašim gostima doneti osvežavajući i egzotičan štih.

Podelite ovaj recept The link has been copied.