Recept

Njoke od hleba

Njoke od hleba - Galbani
Priprema

Hleb isecite na male kockice, a zatim ih dodajte u činiju za salatu. Zatim ih prelijte mlekom. Pustite ih da odstoje 30 minuta, povremeno mešajući, dok hleb ne omekša.

Isecite šunku i sačuvajte je u prvoj činiji.

Očistite peršun, ocedite ga, a zatim ga vrlo sitno iseckajte. Odložite ga u drugu posudu.

Kada su mali komadi hleba omekšali, osušite ih tako što ćete ih ostaviti na otvorenom najmanje 10 minuta. Kada ovo vreme protekne, uzmite ih i stavite u veliku posudu.

U ovu podlogu od omekšanog hleba koji se nalazi u vašoj prethodnoj velikoj posudi dodajte šunku, razmućena jaja (belanca i žumanca), rendanu mocarelu Cucina Galbani, kašiku seckanog peršuna i pšenično brašno. Možete dodati rendani muškatni oraščić. Sve dobro izmešajte električnom pjenjačom ili ručno dok ne dobijete homogenu pastu.

Smesu posolite i pobiberite po želji pa ovo testo sipajte na radnu površinu i mesite nekoliko trenutaka.

Od ovog testa prstima i pobrašnjenim rukama uzmite mali komadić i zatim oblikujte okrugle njoke veličine velike trešnje.

U šerpi skuvajte njoke u posoljenoj ključaloj vodi. Da biste saznali da li su njoki kuvani, sačekajte da isplivaju na površinu da biste ih propržili pomoću cedila. Zatim ih stavite na vruću posudu.

Ovi ukusni domaći njoki se tradicionalno jedu obični ili popečeni u puteru od žalfije. Za ovu alternativu, sve što treba da uradite je da ih propržite na laganoj vatri sa malo protisnutog belog luka. Začinite malo maslinovog ulja ili pesta.

Takođe možete da jedete ove njoke umočene u supu od povrća ili sa sosom od paradajza, poput njoka na bazi krompira

Kulinarski trik

Personalizujte ovaj recept po svojoj želji: sa lososom i spanaćem. U vegetarijanskom režimu: sa paradajzom, patlidžanom i pečurkama koje ćete venčati sa rikotom Galbani kao sirom.

Možete napraviti veliku seriju ovih njoka i zamrznuti ih sirove. Sve što treba da uradite je da ih uronite u vodu dok su još zamrznute.

Varijante:

Postoji verzija rimskog porekla sa grizom. U šerpi zagrejte 1 litar mleka sa 80 grama putera, solju i biberom. Kada provri, stavite griz i mutite 5 minuta. Kada je kuvano, ugasite ringlu, dodajte 1 razmućeno jaje i 50 grama Galbani naribanog parmezana i dobro promešajte. Zatim raširite na pleh za pečenje. Ostavite da se ohladi oko 1 sat, a zatim isecite sekačem za kolače. Ređati u pleh i peći na 180° 15 minuta.

Uz ove gratinirane njoke dodajte paradajz sos i uživajte

Podelite ovaj recept The link has been copied.