Mini Burger - Galbani
Priprema

Prerežite svoje mini lepinje na pola i tostirajte ih dva minuta u rerni.

Odreske skuvajte u tiganju sa malo maslinovog ulja pa ih isecite na četvrtine.

Prepolovite kuglice mini Galbani mocarele i čeri paradajz.

Stavite fil: malo pesta, list zelene salate, parče bifteka pa pola mini kuglice mocarele i na kraju krišku paradajza i prelijte hlebom.

Pričvrstite klizače prepolovljenim drvenim ražnjem ili čačkalicom.

Varijacije: Igrajte se sa sirevima: tanak parmezan, komte ili reblošon zadovoljiće one koji više vole malo jače sireve. Zamenite pesto kečapom, majonezom ili sosom za hamburger ako više volite klasičnije hamburgere.

Kulinarski trik

Za rafiniran aperitiv, ukrasite svoje hamburgere foie grasom i konfitom od luka ili dimljenim lososom sa sosom od svježeg sira, vlasca i paprike.

Domaću lepinju za hamburgere možete pripremiti i malo unapred, jer recept zahteva odmor. Ali mesenje testa biće dečja igra ako imate robota.

Evo jednostavnih koraka za pripremu da napravite svoj hleb dostojan Pere Boulangea!

U činiju varjača stavite 500 g brašna, dobar prstohvat soli, 25 g šećera i 2 kesice pekarskog kvasca. Dodati 200 ml vode, 75 ml mlakog mleka i 2 jajeta (ili 1 veće). Mesite nekoliko minuta, dok se testo ne povuče sa ivica.

Vreme je da ubacite 30 g putera u komade, jedan po jedan.

Ponovo mesite nekoliko minuta, a zatim izvadite testo iz posude. Urolajte ga u kuglu, stavite u činiju i prekrijte namašćenom folijom.

Pustite da se testo diže 1h30 (udvostručiće se).

Kada se dobro digne, brzo ga premesite rukom, pa isecite na delove koje ćete ostaviti da odstoji 5 minuta ispod kuhinjske krpe.

Formirajte male kuglice, poređajte ih tako što ćete ih razmaknuti na tanjir obložen papirom za pečenje. Obavezno ih malo poravnajte pre nego što pustite da se dižu 1h i 30 minuta prekrivene kuhinjskim peškirom.

Zagrejte rernu na 200°C. Svaku kuglicu premažite mlekom – u zavisnosti od ukusa, mleko možete zameniti žumancem – pa pospite susamom ili makom.

Pecite 15 minuta: lepinje treba da budu zlatno smeđe.

Sve što treba da uradite je da napunite svoje lepinje kako želite. Dobar aperitiv!

Podelite ovaj recept The link has been copied.