Recept

Rižoto sa rikotom, šparglama i kozicama

Rižoto sa rikotom, šparglama i kozicama - Galbani
Priprema

Očistite špargle i blanširajte ih u vodi oko 8 minuta, pazeći da ostanu zelene. Ocedite ih i iseckajte, zadržavajući vrhove.

Crni luk iseckajte i dinstajte u tiganju sa šparglama, oljuštenim kozicama i puterom.

Začinite solju i biberom pa ostavite sa strane.

Skuvati pirinač, za ovo lagano propržiti na malo ulja, dodati belo vino i kada ispari nastaviti sa tradicionalnim načinom kuvanja, dolivajući malo po malo čorbu.

Kada je pirinač napola skuvan, dodajte mešavinu špargli i škampa, a nekoliko škampi i vrhova šparoga ostavite po strani za dekoraciju.

Sklonite sa ringle, dodajte 250 g Ricotta Galbani i dobro promešajte da postane kremasto.

Kulinarski trik

Ukrasite jelo rezervisanim savetima od škampa i šparoga i nekoliko kašičica Ricotte!

Podelite ovaj recept The link has been copied.