Recept
Rižoto sa rikotom, šparglama i kozicama

Priprema
Očistite špargle i blanširajte ih u vodi oko 8 minuta, pazeći da ostanu zelene. Ocedite ih i iseckajte, zadržavajući vrhove.
Crni luk iseckajte i dinstajte u tiganju sa šparglama, oljuštenim kozicama i puterom.
Začinite solju i biberom pa ostavite sa strane.
Skuvati pirinač, za ovo lagano propržiti na malo ulja, dodati belo vino i kada ispari nastaviti sa tradicionalnim načinom kuvanja, dolivajući malo po malo čorbu.
Kada je pirinač napola skuvan, dodajte mešavinu špargli i škampa, a nekoliko škampi i vrhova šparoga ostavite po strani za dekoraciju.
Sklonite sa ringle, dodajte 250 g Ricotta Galbani i dobro promešajte da postane kremasto.
Kulinarski trik
Ukrasite jelo rezervisanim savetima od škampa i šparoga i nekoliko kašičica Ricotte!
0 comments
Filter my search
Potražite među našim receptima