Recept

Italijanske taboulehe

Italijanske taboulehe - Galbani
Priprema

Stavite čorbu od povrća u lonac. Dodajte beli luk, lovorov list, timijan i biber u zrnu. Provri vodu. Ostavite na stranu i ostavite da odstoji sat vremena.

U međuvremenu zapržite spanać na malo putera. Posolite, pobiberite i dodajte muškatni oraščić. Umešajte peršun i ostavite sa strane.

Procedite čorbu i dodajte je u spanać. Sve promešajte, procedite i ponovo prokuvajte.

Pomešajte dve kašike maslinovog ulja u griz. Zalijte vrelom supom, poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta.

Viljuškom razmutite griz da se dobro skine.

U međuvremenu, prepolovite paradajz i kuglice mini mocarele

Napravite krug za prezentaciju. Ubacite griz i dobro pritisnite. Sastojci u ovom receptu su pogodni za četiri osobe.

Ukrasite paradajzom, mocarelom, listićima bosiljka i sitno seckanim začinskim biljem. Sve prelijte sa nekoliko kašika maslinovog ulja.

Kulinarski trik

Ovo jelo je savršena pratnja komadu ribe na žaru.

Podelite ovaj recept The link has been copied.