Recept

Tiramisu, crveno voće, keks

Tiramisu, crveno voće, keks - Galbani
Priprema

Oprane crvene plodove poređajte u činiju za salatu sa 2 kašike šećera tako da voće unese svu aromu u pripremu. Možete se odlučiti za sveže voće ako više volite, još je bolje.

Izmrvite sadržaj paketa spekula na velike komade i ostavite po strani u činiji. Finger biskviti ili ladifingers mogu zameniti spekulo. Sve zavisi od vaših navika i želja.

Zatim radite sa jajima, počevši od odvajanja belanaca od žumanca.

Umutiti belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli električnom mutilicom; mogu se montirati i ručno ako imate dovoljno snage i upornosti.

U drugoj posudi električnim mikserom umutite žumanca sa šećerom u prahu i sadržajem paketića vanilin šećera. Mutite dok smesa ne pobeli i malo zapeni.

Umešajte maskarpone Galbani i veoma nežno dodajte umućena belanca. Mešajte da dobijete glatku i homogenu pripremu.

Za kraj, obložite verrine, počevši od sloja izmrvljenih spekula, zatim kremom Mascarpone Galbani i crvenim voćem.

Ponovite operaciju do vrha verina, završite slojem kreme Mascarpone Galbani i vaš tiramisu je gotov!

Pre serviranja, ne zaboravite da ohladite tiramisu u frižideru nekoliko sati. Recept će biti još bolji ako ga pripremite dan ranije.

Kulinarski trik

Da biste brzo dobili pravu konzistenciju, trik je da dodate prstohvat soli pre nego što umutite belance.

varijante:

Za još sočniji recept i idealan za sunčane dane, ne oklevajte da umočite kolačiće u crveni voćni sirup pre nego što ih stavite u verine. Da biste to uradili, razblažite sirup od jagode, maline ili drugog sirupa sa malo vode i u njega potopite keks.

Za letnje dane unesite egzotiku u poslednje minute obroka tako što ćete crveno voće zameniti egzotičnim voćem kao što su ananas ili mango.

U jesen koristite karamelizovane jabuke.

Šećer stavite u šerpu i istopite na laganoj vatri. Nema potrebe da mešate, najbolje je da s vremena na vreme nagnete posudu.

Možete dodati malo limunovog soka ili sačekati da karamela poprimi ćilibarsku boju i preliti je sa malo vrele vode.

Mešajte i vratite na vatru dok ne dobijete pravu konzistenciju.

Za sklapanje koristite kesu za pecivo na vrh sloja keksa sa kremom od maskarpone.

Kada je spreman za serviranje, pospite tiramisu sa nekoliko kašika kakao praha. Za gurmanskiji desert, odlučite se za čokoladu u prahu i dodajte nekoliko komada spekula.

Podelite ovaj recept The link has been copied.