Recept

Ravioli sa crvenim pestom i parmezanom

Ravioli sa crvenim pestom i parmezanom - Galbani
Priprema

Za testo: Pomešati brašno, jaja i maslinovo ulje. Mesite sve dok ne dobijete glatku loptu.

Umotajte testo i ostavite da odstoji u frižideru 2 sata.

Za nadev: Narežite luk i ljutiku. Zapržite ih u tiganju i dodajte mleveno meso i paradajz isečen na kockice.

Meso izgnječite viljuškom da ne bude grudvica, dodajte peršun i bosiljak isečen na komade, posolite i malo pobiberite. Sve izmešati da dobije fini fil i dinstati 35 minuta na laganoj vatri.

Možete napraviti i druge nadjeve sa rikotom, spanaćem, pečurkama; pustite mašti na volju!

Za sklapanje testo rasporedite na pobrašnjenu radnu površinu i razvucite oklagijom. Koristeći sekač za kolače, isecite krugove testa.

Na pola krugova stavite male gomile nadjeva i zatvorite viljuškom.

Za crveni pesto: Zapržite pinjole u ​​tiganju i ostavite sa strane.

U činiju stavite pinjole, sušeni paradajz, svež bosiljak i Parmigiano Reggiano. Blendajte nekoliko sekundi.

Dodajte paradajz pire, balzamiko sirće i maslinovo ulje. Lagano posolite i pobiberite, premešajte da dobijete veoma kremast pesto.

U lagano posoljenoj kipućoj vodi kuvajte raviole 7 do 8 minuta.

Ocedite ih i poslužite u tanjiru za supu.

Dodajte crveni pesto i pospite parmezan.

Za ovaj recept možete koristiti i raviole koje ćete naći već pripremljene na tržištu. U ovom slučaju, sve što treba da uradite je da napravite crveni pesto i pospite ih Parmigiano Reggianom kada su jednom kuvani!

Kulinarski trik

Da biste dodali hrskavost svom jelu, ništa bolje od pravljenja ukusnih parmezana! Veoma je jednostavno: obložite pleh papirom za pečenje. Koristeći supenu kašiku, ispustite svoj parmezan u prahu, pokušavajući da napravite okrugle diskove. Možete koristiti sekač za kolače da biste im dali pravilan oblik. Ostavite razmak od oko 3 cm između svake pločice. Kuvajte 4 do 7 minuta na 190°. Pažljivo gledajte da vaše pločice postanu zlatne, ali ne previše! I dalje će biti malo mekane kada izađu iz rerne, to je normalno. Ostavite ih da se stvrdnu, a zatim ih pažljivo uklonite nožem. Možete ih i još vruće staviti na rolnu (prekrivenu papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom) kako bi dobili zaobljen oblik.

Podelite ovaj recept The link has been copied.